Bij schade

Schade, wat nu?

Als u schade rijdt, met of zonder schuld, is dit altijd vervelend. Vaak spelen emoties als boosheid, schrik en schaamte een rol tijdens de afhandeling van schade. Wat moet u doen?

Verzekerd?

Of uw schade door de verzekering wordt vergoed is afhankelijk van de situatie en uw dekking. U kunt op diverse manieren verzekerd zijn. Lees altijd eerst goed de polisvoorwaarden van uw verzekeraar door: dekkingen kunnen per verzekeraar verschillend zijn.

Schade zelf betalen

U moet vaak zelf voor de reparatiekosten opdraaien wanneer u WA verzekerd bent en schade aan uw eigen voertuig heeft, anders dan veroorzaakt door derden. Ook eenzijdige schade komt bij WA of WA Beperkt Casco voor uw eigen rekening. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden en kosten van niet- vergoed schadeherstel.

Het schadeformulier

Een aanrijding of schade komt altijd onverwacht. Zorg ervoor dat u altijd een Europees schadeformulier bij u heeft.

Stappenplan bij schade

In geval van een aanrijding is het zaak een aantal belangrijke stappen in het achterhoofd te houden en rustig communicerend met de andere partij te doorlopen. Zo voorkomt u dat de situatie escaleert, u iets vergeet of later in een moeilijke situatie terecht komt omdat u stappen heeft overgeslagen of onvolledig of onjuist bent geweest.

Online schade melden

Naast dat u langs kunt rijden of telefonisch uw schade kunt melden bij Autoschade van Jaarsveld kunt u ons ook eenvoudig online op de hoogte stellen van uw schade. U kunt dan eenvoudig uw schadeherstel verzoek indienen waarna wij zo spoedig mogelijk een afspraak inplannen.

WA Verhaalservice: hulp bij verhaal- schade

Autoschade van Jaarsveld biedt haar klanten de WA verhaalservice: wij kunnen u helpen bij het verhalen van de schade op de tegenpartij. Dit geldt ook voor persoonlijke en letselschade.

Total loss

Wat betekent het als uw auto total loss wordt verklaard en de verzekeraar het wrak opeist? Verzekeraars willen grip houden op de restanten van voertuigen die total loss worden verklaard. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen economisch en technisch total loss.

contact
contact