Duurzaamheid

120703-Duurzaam-repareren-logoOnze moderne samenleving kan niet meer zonder de huidige vormen van mobiliteit. Autoschade van Jaarsveld is zich bewust van haar maatschappelijke positie. Als vooruitstrevend en innovatief bedrijf trachten wij zo duurzaam mogelijk te werken. Een schadereparatie kost gemiddeld 75kg aan CO2 uitstoot en om een auto tijdens zijn levensduur in goede staat te houden worden acht keer zoveel onderdelen geproduceerd dan er fabrieks- af op de auto is geschroefd. Door de inzet van diverse initiatieven proberen wij onze uitstoot te verminderen, afval te beperken en het gebruik van milieubelastende producten zoveel mogelijk te vermijden. Daarom  is Autoschade van Jaarsveld beloond met het “duurzaam repareren”- keurmerk.

Vervangend vervoer

Als bedrijf in de automotive sector is de uitstoot van onze automobielen voor vervangend vervoer natuurlijk verantwoordelijk voor veruit het grootste deel van onze milieubelasting. Wij zien dit graag als ‘kans’: op dit gebied is immers ook de grootste milieuwinst te behalen! De afgelopen jaren heeft Autoschade van Jaarsveld geïnvesteerd in kleinere, milieuvriendelijkere auto’s met een A- of B-label en relatief lage CO2– uitstoot en benzineverbruik. Dit heeft geresulteerd in een 35% lagere uitstoot van ons wagenpark in vergelijking met 2005. We verwachten tot 2016 een extra reductie van 15% te kunnen realiseren.

ECOMinder milieubelastende producten

Autolakken die 25 jaar geleden in de autospuiterij gebruikt werden stonden bol van de milieubelastende chemicaliën. Gelukkig is het door de huidige technieken mogelijk met alternatieve, biologisch afbreekbare producten een nóg beter resultaat te bereiken. Autoschade van Jaarsveld maakt bijvoorbeeld gebruik van kwalitatief hoogwaardige watergedragen lakken: deze lakken geven een zeer slijtvast resultaat en belasten het milieu minimaal in vergelijking met andere lakken.

 

contact
contact