Herstelproces in beeld

Autoschade van Jaarsveld is gespecialiseerd in professioneel schadeherstel. Wij herstellen ruim 1.800 schadegevallen per jaar. Voor elke soort schade kunnen wij het juiste herstelproces bepalen. Door met behulp van de nieuwste technieken schades plaatselijk te herstellen kunnen wij de tijd en kosten van schadeherstel enorm beperken. Hierdoor zijn wij in staat uw auto snel en efficiënt te herstellen en bent u verzekerd van kwaliteit tegen een scherpe prijs. Alle service die wij eromheen aanbieden zijn voor onze rekening: alles om u zo tevreden mogelijk de deur uit te zien gaan. Om u een duidelijk beeld te geven van wat schadeherstel van uw auto nu allemaal inhoudt doorlopen we onderstaand in tien stappen het gehele herstelproces.

 

1_Schadebeoordeling

Stap 1: De schadebeoordeling

Tijdens de intake zal een van onze schade- experts de schade aan uw auto vakkundig beoordelen. Wij kunnen u dan direct, geheel gratis, een geschat schadebedrag berekenen. Voor een officiële schadevaststelling volgens ons schadecalculatiesysteem berekenen wij wel kosten: deze kosten van dit schaderapport brengen wij echter in mindering op het reparatiebedrag wanneer u de schade daadwerkelijk bij ons bedrijf laat herstellen. Het officiële schaderapport wordt volledig gedocumenteerd; zo heeft u altijd bewijs voor de verzekerings- of leasemaatschappij.

 
2_Contact-Verzekeraar

Stap 2: Contact met de verzekeringsmaatschappij

Het schade wordt middels het officiële schaderapport voorgelegd aan de experts van uw verzekeringsmaatschappij. Als de verzekering akkoord heeft gegeven voor de reparatie van uw auto kunnen we een snelle afwikkeling van uw schadeherstel garanderen: de te vervangen onderdelen zullen direct worden besteld en de reparatie van uw auto zal direct, in overleg met u, worden ingepland.

 
3_vervangend-vervoer_3

Stap 3: Uw vervangend vervoer

Tijdens het schadeherstel kunt u zolang als de reparatie duurt beschikken over vervangend vervoer van Autoschade van Jaarsveld. Wij stellen dan direct een representatieve auto beschikbaar. Autoschade van Jaarsveld heeft er vanuit milieu- en duurzaamheidsperspectief voor gekozen haar wagenpark te voorzien van veel kleinere, zuinigere en minder milieubelastende automobielen. Wij hopen zo, samen met u als klant, ons steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld.

 
4_lokaliseren_schade

Stap 4: Het lokaliseren van de schade

De meeste autoschades beperken zich tot bepaalde onderdelen van de auto. Deze onderdelen zullen door onze specialisten worden gelokaliseerd en van de auto worden verwijderd voor behandeling. Hierbij worden niet meer bruikbare onderdelen vervangen. In overleg wordt altijd besloten of deze vervangen worden door originele merk- onderdelen of door alternatieve onderdelen van vergelijkbare kwaliteit.

 
5_Plaatwerk_2

Stap 5: Behandeling van het plaatwerk

In geval van schade aan het plaatwerk van de auto zal deze grondig worden bekeken en waar nodig aangepakt. Om de lak weer als nieuw te kunnen herstellen dient het plaatwerk in onberispelijke staat te worden teruggebracht: elke oneffenheid is op zo’n glad oppervlak immers direct zichtbaar.

 
6_Voorbehandeling_spuitwerk_1

Stap 6: Voorbehandeling van het spuitwerk

Wanneer het plaatwerk hersteld is kan de auto gereed worden gemaakt voor de spuitcabine. De delen worden voorbewerkt, geschuurd en stofvrij gemaakt. Om de lak haar originele eigenschappen en duurzaamheid te laten behouden wordt een speciale primer aangebracht waardoor de nieuwe lak zich volledig hecht. Deze primer wordt gedroogd met behulp van infrarood lampen. Als de primer uitgehard is worden de delen opnieuw stofvrij gemaakt en zeer nauwkeurig afgeplakt. Zo zorgen wij ervoor dat enkel de voorbehandelde delen worden behandeld met de nieuwe lak.

 
7_Spuitcabine

Stap 7: De spuitcabine

In een van onze moderne spuitcabines worden de juiste delen van de auto voorzien van een nieuwe laklaag. Met behulp van de modernste computertechnieken bepaalt een van onze lakspecialisten met enorme precisie de juiste kleur van uw auto: de Cromax- lak wordt zeer nauwkeurig in de goede kleur en samenstelling gemengd. Met innovatieve spuittechnieken wordt de nieuwe laklaag aangebracht op de voorbewerkte delen. De atmosfeer in de spuitcabine is erop geënt de nieuwe laklaag perfect glanzend op te laten drogen. Na een intensief behandelingsproces staat uw auto, of de delen hiervan, weer buiten de cabine: met een nieuw jasje in de goede kleur lak.

 
8_montage

Stap 8: Montage

Nu alle delen van de auto weer voorzien zijn van dezelfde kleur lak kunnen de gedemonteerde onderdelen weer op hun plek worden gemonteerd. Uw auto begint steeds meer op de originele nieuwstaat te lijken.

 
9_Technische_controle

Stap 9: Technische controle

Al het plaatwerk is in originele staat teruggebracht. Om u weer veilig op weg te kunnen laten gaan wordt het beschadigde deel van de auto nagekeken op technische gebreken. Wanneer deze geconstateerd worden kan Autoschade van Jaarsveld deze, natuurlijk in overleg met u, direct repareren. Zo bent u verzekerd van een auto in nieuwstaat wanneer u onze werkplaats verlaat.

 
10_Afleverklaar

Stap 10: Afleverklaar maken van uw auto

Om uw auto helemaal gereed te maken wordt deze gereinigd. Zowel de buiten- als binnenkant worden grondig gereinigd waardoor de auto er weer als nieuw uitziet. Bij de allerlaatste kwaliteitscontrole wordt uw auto beoordeeld op meer dan 70 essentiële punten. Wanneer uw auto na deze controle is goedgekeurd wordt er contact met u opgenomen. U kunt dan uw auto ophalen inclusief schadeformulier en garantieverklaring. Eén van onze schade-experts zal met u de auto nalopen en het herstelproces toelichten. Na uw goedkeuring wordt de auto buiten voor u klaargezet en kunt u deze weer onbezorgd gebruiken zoals u dat altijd deed!

 

contact
contact