Mobiliteitsgarantie: Vervangend vervoer

Bij Autoschade van Jaarsveld bent u verzekerd van mobiliteitsgarantie: tijdens het herstel van uw autoschade bieden wij diverse vormen aan vervangend vervoer, zoals een vervangende auto of leenfiets. Hierdoor hebben wij altijd een mobiliteitsvorm die past bij uw wensen.

Vervangende auto

Wanneer u casco- verzekerd bent staat er vaak een mobiliteitsbepaling in uw polisvoorwaarden; sommige leasemaatschappijen of verzekeraars berekenen wel degelijk kosten voor vervangend vervoer. Als u WA of WA Beperkt Casco verzekerd bent speelt de schuldvraag meestal een rol: degene die schuldig is aan de aanrijding kan de kosten van het vervangend vervoer niet claimen bij de verzekeraar. Als u niet schuldig bent aan het ongeval moet u bij sommige verzekeraars 25 procent van de kosten voor vervangend vervoer zelf betalen. Deze verzekeraars redeneren dat u kosten uitspaart door uw eigen auto tijdelijk niet te gebruiken en achten 25% van de vervangend vervoerskosten een redelijke afspiegeling. Daarnaast heeft u als benadeelde een schadebeperkingsplicht: u dient de kosten als gevolg van de schade zo laag mogelijk te houden. In de praktijk betekent dit dat uw vervangende auto vergelijkbaar is met uw huidige, of uit een kleinere, goedkopere klasse. Ook dient u de vervangende auto niet langer te gebruiken dan strikt noodzakelijk: niet langer dan de technische reparatieduur.

Vervangend Vervoer - Autoschade van Jaarsveld

Haal- en brengservice

Een alternatief voor vervangend vervoer is onze haal- en brengservice. Binnen een straal van 20 kilometer brengt een medewerker van Autoschade van Jaarsveld u kosteloos naar huis wanneer u uw auto heeft gebracht ter reparatie. Als de schade aan uw auto weer hersteld is, haalt een medewerker u op afspraak weer op. Zo heeft u geen omkijken naar vervangend vervoer.

Leenfiets

Als uw verzekeraar de kosten van vervangend vervoer niet vergoed, u nabij onze vestiging woont en u zelf de kosten voor vervangend vervoer niet onnodig wilt maken, dan stelt Autoschade van Jaarsveld gratis een leenfiets ter beschikking. U kunt de fiets gebruiken zolang als de reparatie duurt. Bij het ophalen van de herstelde auto levert u de fiets gewoon weer in.

Verv_Verv_3-

contact
contact